IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва работата по проекта за водния цикъл на Кърджали

Проектът за 70 млн. лв. е технически сложен – ще строят колектор под нивото на язовира

13:43 | 03.10.13 г.
<p>
	Екоминистърът Искра Михайлова направи първа копка по проекта &ldquo; Интегриран воден цикъл за Кърджали&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Екоминистърът Искра Михайлова направи първа копка по проекта “ Интегриран воден цикъл за Кърджали". Снимка: БТА

Започва работата по водния цикъл на Кърджали. Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова заедно с кмета на града инж. Хасан Азис направиха първа копка на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа, съобщи БТА.

Проектът е за около 70 милиона лева и се изпълнява по ОП "Околна среда 2007-2013 г.".

Предвидената пречиствателна станция ще обслужва нуждите на повече от 50 хиляди жители на града. След изграждането на 23 км канализация и на 14 км водопроводна мрежа, повече от шест хиляди жители ще получат нова канализационна мрежа, а над пет хиляди - реконструирана.

Министър Михайлова определи проекта като технически сложен, но и предвидим, заради нивата, на които ще се копае на места. Канализационната мрежа ще достига на 8 метра дълбочина, а нивото на довеждащия колектор е заложено да бъде под нивото на язовир "Кърджали".

Проектът трябва да завърши до средата на 2015 г., като ще се работи и през зимните месеци, уточниха от строителния консорциум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още