IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple започва продажбата на AirPods след двумесечно закъснение

Безжичните слушалки обаче първоначално ще бъдат доставени в "ограничени количества"

22:01 | 13.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният гигант Apple започна продажбата на безжичните си слушалки AirPods във вторник след почти 2-месечно закъснение, което се отрази на празничните продажби на компанията, съобщава Wall Street Journal.

Apple съобщи, че AirPods, поръчани онлайн днес, ще бъдат доставени на 21 декември. Те ще могат да бъдат закупени и от магазините на Apple и оторизираните търговци на дребно от следващата седмица на цена от 159 долара.

Компанията заяви, че AirPods, чиято продажба трябваше да започне през октомври, ще бъдат доставени „в ограничени количества“ в началото. Те ще бъдат достъпни в 100 страни, включително САЩ, Канада, Китай, Германия и Япония.

Засега Apple не съобщава колко броя слушалки ще бъдат в продажба или на какво се дължи отлагането. То обаче отбеляза рядко случваща се публична грешка за Apple.

През септември маркетинг директорът на компанията Фил Шилер похвали слушалките като част от безжичното бъдеще с непрекъсната връзка с iPhone и четири часа живот на батерията. Отчасти AirPods бяха рекламирани като заместител на жака за слушалки, който Apple премахна от iPhone 7 и 7 Plus.

Тогава Шилер заяви, че доставките на устройствата ще започнат през октомври, но по-късно същия месец Apple съобщи, че доставките ще бъдат отложени. Миналата седмица говорител на компанията каза: „Трябва ни още малко време, преди AirPods да бъдат готови за нашите клиенти“.

Причините за закъснението станаха обект на спекулации, като теориите се фокусират върху предизвикателствата около прецизирането на начина, по който звукът достига слушалките чрез Bluetooth технологията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още