IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung показа първите си нови устройства след кризата с Galaxy Note 7

Компанията представи три смартфона от серията А

12:36 | 03.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Samsung.com</em></p>

Снимка: Samsung.com

Samsung обяви, че пуска по-евтини и водоустойчиви смартфони. Това е първият път, в който компанията представя продукти след кризата с Galaxy Note 7, пише CNN.

По-късно този месец Samsung ще пусне на пазара три нови версии на своя смартфон Galaxy A – евтината алтернатива на линията Galaxy S. Засега устройствата ще дебютират първо в Русия, а след това ще се появят постепенно и на други пазари.

Новите устройства са наречени A3, A5 и A7 и са с различна големина на екрана. Те са водоусточиви и прахоустойчиви, като за първи път телефони от тази серия разполагат с тези функции. Освен това смартфоните имат 16-мегапикселова камера.

A3 моделът има 4,7-инчов дисплей, докато A5 и A7 са съответно с 5,2-инчов и с 5,7 инчов.

Ссерията прилича на високия клас устройства от линията S и разполага със сензор за пръстови отпечатъци, метален корпус и 3D стъкло на гърба, като се предлага в черно, златно, синьо и розово. Но тези смартфони не са толкова мощни, колкото Galaxy S, и имат максимум 32 GB памет, без допълнителна SD карта.

Цената на устройствата все още не е обявена, но устройствата от A серията, които дебютираха през 2014 г., имаха начална цена от 400 долара за най-малкия размер. Тези от Galaxy S серията стартират от 800 долара.

Новите смартфони се появяват в момент, в който компанията се опитва да се отърси от изтеглянето на Note 7 от пазара и спирането на производството му – решение, което струваше милиарди долари на Samsung. Твърди се, че южнокорейският гигант е приключил разследването на устройствата, които се самозапалваха. Компанията обаче не е разкрила публично какво е открила.

Следващият нов смартфон на Samsung Electronics не се очаква преди февруари, но компанията ще покаже част от новите си технологии на CES 2017 в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още