IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 хил. лв. глоба за "Лукойл Нефтохим" заради разлива на бензин

Ако бъдат открити мъртви птици или бозайници от защитени видове, рафинерията подлежи на допълнителни глоби

18:21 | 18.06.15 г. 9
100 хил. лв. глоба за "Лукойл Нефтохим" заради разлива на бензин

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) глобява „Лукойл Нефтохим“ със 100 хил. лева заради разлива на бензин край бургаския квартал „Долно Eзерово“, съобщиха от пресцентъра на ековедомството.

„Санкцията е за допуснатото замърсяване и за нарушаването на комплексното разрешително от фирмата“, коментира министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

На 19 юни Регионалната инспекция по околна среда в Бургас ще връчи акта на фирмата нарушител, на базата на който ще бъде издадено наказателното постановление.

Освен това ще бъдат издадени и предписания за ликвидирането на всички щети. Те ще включват цялостно почистване на замърсените терени, осигуряване на допълнителни мерки за контрол и превенция чрез засилена охрана, както и осигуряване на видеонаблюдение по трасето на продуктопроводите.

В случай че при последващ оглед от РИОСВ-Бургас бъдат открити мъртви птици или бозайници, които са защитени видове, рафинерията подлежи на допълнителни глоби по Закона за биологичното разнообразие, допълват от пресцентъра.

Инцидентът възникна вчера, като част от горивото е попаднало в река Чукарлийска.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров каза, че замърсяването не застрашава питейните водоизточници и няма опасност за хората.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 4
kandid
преди 8 години
Още един, който не прави разлика между дружество, предприятие, работна площадка, работно място... Та като стана дума за предприятие, това е строго определен юридически термин, който обозначава съвкупността от всички права, задължения и фактически отношения на един търговец, бил той юридическо лице (дружество или кооперация) или физическо лице (ЕТ)... *** тва е една друга тема, ти си от тия дето произвеждат... във вецето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 4
kandid
преди 8 години
То хубаво ама собственика носи отговорност за продуктопровода - дава ненормални пари за охрана (десетки милиони), обходи, мобилни патрули. А като стана въпрос за долкада на лабораторията, мисля нямаше информация, как се точи печалба именно през огромни средства за охрана именно на продуктопроводи и бази към едни охранителни фирми от Правец...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 7
eng.Garin
преди 8 години
Как тихичко мина признанието на Костов за грешките в доклада, които обвиняваше Лукойл в всички земни грехове и как чутовно се разнесе разлива на 30тона бензин (по-малко от две автомобилни цистерни). Всичко говори за добра режисура, която отново ще ни излезе през носа, защото всеки български гражданин ,пряко или косвено, че плати грешката на Костов да лъжеш за нещо дето *** ти глава не разбира и грешката на държавата да глобяваш някого без да знаеш защо! Защо съм сигурен че сега ще има съд и за едното и за другото и тогава, мили сънародници, след годинка - две ще разберете, че държавата ни за пореден път ще плати личната безотговорност на Отговорните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
kandid
преди 8 години
А кво разбираш под "територия на предприятието". Нефтопровода чия собственост е? А същия тръбопровод и сервитутната му зона, "територия на предприятието" ли е? Сляпото мурзилене е вредно за здравето на мурзилящия и околните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
sandr0
преди 8 години
Всичко случващо се в предприятието е под влиянието на Лукойл....ама пустия му *** е толкова некадърен,че не може да го проумее...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още