IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анкетна комисия ще направи оценка на състоянието на енергетиката

Председател на комисията ще бъде Валери Симеонов

09:55 | 19.02.15 г.
Анкетна комисия ще направи оценка на състоянието на енергетиката

Временна анкетна комисия към парламента ще направи проверка и ще оцени състоянието на енергетиката към края на януари 2015 година, решиха депутатите днес. Предложението беше направено от депутатите на АБВ и получи подкрепата на повечето народни представители в залата.

В залата обаче възникна спор кой да оглави комисията. Депутатите не подкрепиха идеята на АБВ председател на комисията да бъде Лъчезар Никифоров, като с „въздържал се“ гласуваха народните представители на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

При следващото гласуване те обаче подкрепиха предложението на Патриотичния фронт Валери Симеонов да оглави комисията, която ще провери енергетиката.

Пленарната зала не прие и предложението на "Атака" анкетната комисия да бъде оглавена от Магдалена Ташева, като против това предложение гласуваха 106-ма депутати. Нужния брой гласове не събра и предложението на ГЕРБ председател на комисията да бъде Валентин Николов. 

Депутатите продължават работата си с дебати на първо четене на Закона за енергийната ефективност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още