IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без промяна на здравната вноска през 2014 г.

Вече са факт съкращенията на 10% от администрацията на здравното министерство, категоричен бе ресорният министър Таня Андреева

15:05 | 16.09.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Без промяна на здравната вноска през 2014 г.

Не се очаква промяна на здравната вноска през 2014 година. Това заяви днес министърът на здравеопазването Таня Андреева, която откри официално академичната 2013/2014 година в Медицинския университет в София, съобщи„Фокус”.

Припомняме, че преди по-малко от месец в контекста на дискусиите по новата здравна стратегия се заговори за промяна на настоящия здравноосигурителен модел. Министърът на здравеопазването Таня Андреева коментира въвеждането на втори задължителен стълб на здравно осигуряване при условие, че в системата има достатъчно ресурс.

Андреева дори на няколко пъти намекна за евентуално повишаване на здравната вноска с 1 или 2%, като с допълнителните пари да бъде изграден втори задължителен стълб на здравно осигуряване.

По отношение на конкурса за нов директор на Национална онкологична болница Андреева заяви, че към момента няма постъпили възражения към проведения конкурс, но ако такива постъпят, конкурсът ще бъде проверен.

„Договор все още не е подписан, потвърден е договорът на комисията от проведения изпит. Нямам основание да не подпиша контракт с новия директор, конкурсът е свикан по всички правила на законодателството, проведена е процедурата. Лично аз не познавам колегата, но това е изборът на комисията”, заяви Андреева.

Здравният министър също посочи, че съкращенията от 10% в администрацията на ресорното министерство са вече факт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 10 години
С утихване на протестите утихва и популизмът на управляващите. Слава богу за което.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още