IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов настоява пред Ципрас за транзитен коридор през границата

Близо 1800 камиона изчакват от двете страни на ГКПП "Кулата - Промахон" заради блокадите на гръцка територия

19:28 | 02.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Премиерът на България Бойко Борисов е призовал гръцкия министър-председател Алексис Ципрас да бъде осигурен коридор за транзитни превози във връзка със стачните действия на гръцките земеделци, съобщи правителствената пресслужба.

Близо 1800 камиона изчакват от двете страни на ГКПП "Кулата - Промахон" заради блокадите на гръцка територия, в резултат на което се търпят огромни загуби и санкции. 

Премиерът ни е подчертал, че вътрешни проблеми не трябва да се превръщат в повод за нарушаване на правото на свободно движение на хора и стоки.

Блокадата на границата с Гърция продължава вече втори ден. Пропускат се само леките автомобили и автобусите.

По-рано през деня от МВнР съобщиха, че работят за решаването на проблема с блокираните българи на граничния пункт.

"Българският посланик в Атина се е срещнал на съответните нива с всички хора, от които зависи евентуалното решаване и подобряване на ситуацията. Получили сме уверение за съдействие. В момента подготвяме съответната комуникация, за да поискаме и намесата на Брюксел, ако се налага. Срещаме разбиране от нашите гръцки колеги. Гръцкият посланик в България е на среща с министър Московски в този момент. Ние се стремим максимално бързо да създадем условия през съдействието, разбира се, на нашите гръцки колеги, за да могат тези хора да преминат максимално бързо", заяви външният министър Даниел Митов, цитиран от БНР. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 8 години
Най-полезно е да се направи преценка за водещата причина за настоящата гръцка стопанска криза. При такава ще се установи, че водещата причина за съвременни злини е наличие на сгрешена европейска парична система.Ако не се допускаше тази държавна грешка европейските държави нямаше да имат сегашни дългове.За спасение от лошотия при сегашни актуални кризи е потребна подобрена парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още