IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ губи и частичните местни избори в кв. "Младост" в София*

Независимият кандидат Десислава Иванчева води с голяма преднина на кандидата на партията Мария Илиева на база 53% обработени изборни протоколи

23:54 | 13.11.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Независимият кандидат Десислава Иванчева, подкрепена от партия "Нормална държава", получава 58,74 процента от вота на частичните избори за кмет на район "Младост". Данните са на базата на 53 процента обработени изборни протоколи, предава БТА, като се позовава на Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия.

Кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева печели 35,66 процента от гласовете на избирателите.

В район "Младост" секциите за местния вот бяха 126 секции. Право на глас имаха 88 813 души. На първия тур Мария Илиева спечели 25,18 процента от вота, а Десислава Иванчева - 17 процента.

До балотажа между кандидата на ГЕРБ Мария Илиева и независимият кандидат, подкрепена от партия "Нормална държава", Десислава Иванчева, се стигна, след като на първи тур Илиева получи 12 796 действителни гласа, а за Иванчева гласуваха 8 660 души. Окончателните резултати от вота на 6 ноември сочат, че кандидатът на ГЕРБ е спечелила 25,18 % от гласовете на избирателите, докато подкрепената от ПП "Нормална държава" кандидатка взе 17% от вота на жителите в столичния район.

В "Младост" право на глас в частичния местен вот имат близо 89 хил. жители, съобщава Dnes.bg.

Към момента няма официална информация от щаба на ГЕРБ. Официалните резултати се очакват всеки момент, коментира пред БНТ Полина Витанова от Районната избирателна комисия. 

Според председателя на ПП "Нормална държава" Георги Кадиев до момента са обработени 116 протокола на секционни комисии и се очакват резултатите от още 9 протокола. Вижда се, че Десислава Иванчева печели 27 566 гласа, а Мария Илиева - 15 895 гласа.

Причината за вота в квартал "Младост" стана поисканата от Йорданка Фандъкова оставка на районния кмет Цвета Авджиева след обществен протест заради застрояване на градинки в квартала.

Десислава Иванчева е един от активистите срещу застрояването на зелените площи в квартала. Тя е председател на Инициативен комитет „За зелен Младост“, събрал 12 хил. подписа за местен референдум против строежите върху зелени площи, детски площадки, паркове и паркинги.

* Актуализирано към 1,12 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
абе те да си спазват само предизборните обещания щеше да е достатъчно ... ама найсе ... като тези дето си ги изброил са даже от малките неспазени обещания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Momchil_Matev
преди 7 години
Не знам кой им прави анализите в ГЕРБ, но ако искат да запазят тази партия жизнена е КРАЙНО ВРЕМЕ да започнат да слушат инакомислещите и критиците на тяхната работа. Безспорно е, че се работи. Но е безспорно и че се отклоняват средства или най-малкото те не биват ефективно използвани.Примери много - от зазиданите дънери в огради на детски градини и булеварди по София, през велоалеите с жълта боя, цената на билета от 1.60 лв. обезсмисляща употребата на ГТ, винетките повишени с 30 лв. за пътища правени с европейски пари (които ТОЙ не е дал лично), редицата некачествени ремонти (магистрала Марица, Северната тангента и др.). Същевременно реже лентички на всеки саниран блок (!) и се радва като че ли всичко е първо качество... А точно качеството го няма никакво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
aldy
преди 7 години
Да му е честита пързалката на БХ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още