IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическата програма на БСП ще струва 1,9 млрд. лв. на година

Левицата отива на избори в коалиция с пет други партии под името "БСП за България"

16:46 | 07.02.17 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Икономическата програма на БСП ще струва 1,9 млрд. лева на година. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова в отговор на критиките от страна на Реформаторския блок, че програмата им ще излезе 14 млрд. лева. Парите вече са разписани по мерки и пера, допълни Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

Тя отхвърли и критиките на НФСБ, че от левицата са взели части от програмата им. Нинова даде пример, че мерки като преизчисляването на пенсиите с нов осигурителен доход и политиката с лихвите по кредити за жилища са били прилагани и в други управления на БСП. 

Във вторник БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Новата коалиция ще се казва "БСП за България", каза на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България.

“Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи”, коментира тя.

Нинова обяви, че към сегашните 13 партии в коалицията ще има още. Партия "Български социалдемократи" ще вземе решение евентуално за присъединяване към коалицията до 11 февруари. Преди изборите БСП ще подпише двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения и патриотични съюзи. 

В началото на 44-то Народно събрание БСП ще внесе предложение за намаляване на субсидията на партията, съобщи още Корнелия Нинова. Тя посочи, че затова в договора са записали, че коалиционните партньори ще си намалят процента на субсидията, която получават - от 75 процента, както е било досега, на 50 процента.

В сряда "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
При всяко тяхно управление се връщаме поне 10 години назад и с доста милиарди преразходи за излишни неща, като потопения в язовира път при строителството на яз. Цанков Камък и хонорара на хидролога Доган.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Пази, Боже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 3
redcretin
преди 7 години
Българите нямат излишни пари за БСП и Сие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
Ivan.r
преди 7 години
Само ако толкова ще краднат даже е много добре. Ако рестартират Белене, Южен поток, направят афера *** и някаква друга подобна радост цената може да стане 5-6 млрд/година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
radovel
преди 7 години
Аз ОТКАЗВАМ комунисти да харчат парите, които плащам като данъци. Ако се стигне дотам, спирам да плащам ВСЯКАКВИ данъци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
khao
преди 7 години
демек толкова е минимума за кражби на година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още