IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избори за районен кмет ще има в 16 столични района

Реформаторският блок се явява на 12 балотажа, БСП лява България - на три, един независим кандидат ще се състезава с ГЕРБ

14:12 | 30.10.15 г.
Избори за районен кмет ще има в 16 столични района

Избори за районен кмет ще има в 16 столични района на 1 ноември. Избирателните секции ще са между 1000 и 1100, съобщи за БТА зам.-председателят на ОИК-София Веселина Кирилова. В момента се уточнява броят на служебните и подвижните секции.

Членовете на секционните избирателни комисии, назначени за първия тур на изборите в столицата, ще изпълняват функциите и задълженията си по провеждане на изборите и в деня на втори тур. След приключване на изборния ден, протоколите от секционните комисии ще бъдат предавани в зала 1 на НДК, където ще ги приема ОИК-София.

Административните райони в столицата са общо 24. На първия тур на местните избори ГЕРБ спечели 8 районни кмета в София. Реформаторският блок се явява на 12 балотажа, "БСП лява България" - на три, един независим кандидат ще се състезава с ГЕРБ в район "Кремиковци" по данни, публикувани в сайта на ЦИК.

Реформаторският блок е на балотаж с ГЕРБ в районите "Средец", "Сердика", "Слатина", "Лозенец", "Красна поляна", "Витоша", "Нови Искър", "Красно село", "Оборище", "Изгрев", "Триадица", "Студентски".

Кандидатите на "БСП лява България" ще се състезават на втори тур с тези на ГЕРБ в три столични района - "Младост", "Искър" и "Илинден". В район "Кремиковци" кандидатът на ГЕРБ Валентина Присова е на балотаж заедно с независимия кандидат Ивайло Панев.

Новини за местни избори 2015 може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още