IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Измамите с онлайн резервации на почивки зачестяват в разгара на сезона

Потърпевши се оказват без резервация, въпреки че отдавна са платили ваканциите си

10:26 | 11.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Измамите с онлайн резервации на почивки в разгара на летния сезон зачестяват.

Потърпевши разказват пред bTV за примамливи оферти за почивка в Гърция, които крият опасности – десетки души се оказаха без резервация само дни преди началото на отпуските си.

Измамените планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”. Веднага след резервацията платили половината от цената, а по-късно – и останалите пари.

Два дни преди началото на отпуска им обаче едно от пострадалите семейства се оказва с анулирана резервация. При обаждане в гръцкия хотел, в който са планирали да почиват, се оказва, че там никога не е имало резервация на тяхно име. Така нито успяват да заминат на почивка, нито да си върнат парите от туристическата компания.

Измамените откриват още потърпевши от същата компания в социалните мрежи. Ситуацията е подобна – запазена почивка в Гърция още през май и липса на реална резервация в избрания хотел. 

Парите ще бъдат върнати, ако изтриете всички коментари и се ангажирате повече никога да не пишете за този случай в интернет”, бил отговорът, който Сашо Райков, един от пострадалите, получил.

„Мадес груп” е на пазара вече седем години. Лицензирана е в Министерството на туризма.

На обявения адрес обаче проверка не открива никого. От „Травел базар” също отказват да коментират с обяснението, че са постъпили коректно, а до проблема с резервациите се стигнало заради натоварения летен сезон в Гърция. От платформата уверяват, че до края на днешния ден ще възстановят парите на потърпевшите.

Оказва се, че още преди години фирмата „Травел базар” е предлагала туристически услуги без необходимата регистрация. Справка на Министерството на туризма показва, че задължителната застраховката „Отговорност на туроператора”  на агенция „Мадес груп” е изтекла.

„Те имат лиценз и за мен това е достатъчно. След като една фирма е лицензирана от министерството, би трябвало тази фирма да е адекватна, но виждате колко много измамени има”, коментира Райков.  

Потърпевшите са категорични, че ако не получат парите си, ще търсят правата си в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
madesgroup
преди 6 години
Уважаеми потребители,Искаме най-официално да Ви уведомим,че във връзка с публикации по различни форуми в интернет и някои медии през последните няколко месеца има публикувани негативни мнения на недоволни клиенти. Установихме, че абсолютно неправомерно сайт TRAVEL BAZZAR публикува и прави резервации от името на нашата фирма Мадес Груп, която е лицензиран туроператор. Фирмата ни няма никакви юридически и финансови взаимоотношения с горепосоченият сайт. Ваучерите, които е издавал този сайт, респективно фирма са във противоречие на закона. Всички резервации на клиенти направени от тази фирма нямат нищо общо с нашата фирма, не рекламираме и не продаваме наши туристически пакети в този сайт. Съжаляваме, че по този начин е опетнено името на фирмата и по някакъв начин е причинено неудобство на клиенти. Уведомени са компетентните органи за действията на TRAVEL BAZZAR. Целият екип на Мадес Груп ще продължи да работи с още по голям заряд, и ще положи всички усилия за изчистване на своя имидж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още