IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мирослав Боршош е привлечен като обвиняем по скандала с НДК

Бившият директор на двореца на културата трябва да се яви в столичното следствие на 20 юли

17:50 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бившият директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош е призован от прокуратурата като обвиняем по делото за злоупотреби в двореца.

Това съобщи самият Боршош, който публикува призовката в профила си в социалната мрежа Facebook.

Той трябва да се яви на 20 юли в следствен отдел на Софийската градска прокуратура, вижда се от документа.

Припомняме, че министърът за българското председателство на Европейския съюз (ЕС) Лиляна Павлова  отстрани Боршош като директор на НДК, след като го обвини в злоупотреби. Още на следващия ден той беше възстановен на поста от премиера Бойко Борисов, но по-късно взе решение да се оттегли докато трае проверката на прокуратурата, която пък беше сезирана от ДАНС за случая.

На първото заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия, която да разследва скандалите около ремонтите на НДК, вицепремиерът Томислав Дончев каза, че загубите на двореца само за първите пет месеца на тази година са 3 млн. лева.

Дончев твърди също така, че е искал бизнес план от ръководството на НДК за стабилизиране на дружеството, но такъв не му е предоставен.

По-рано днес говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че проверката по сигнала на ДАНС за злоупотреби с публични средства в НДК продължава.

Към момента разследващите проверяват част от договорите, свързани с българското председателство на ЕС, като ще се гледат и други документи. Ресорната парламентарна комисия, която също се занимава с казуса, до момента не е искала данни от прокуратурата, коментира Арнаудова и допълни, че за да бъдат предоставени документи на депутатите трябва да има разрешение от наблюдаващия прокурор и главния прокурор.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още