IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Multivaс е готова да инвестира 15 млн. евро в България

Представителите на компанията и министърът на икономиката са обсъдили възможностите за подкрепа на проекта

17:25 | 12.08.15 г. 1
Multivaс е готова да инвестира 15 млн. евро в България

Германската компания Multivac, производител на опаковъчни машини, е готова да инвестира 15 млн. евро за нова производствена база в България, съобщават от Министерството на икономиката.

Представители на компанията, един от лидерите на пазара, са се срещнали с министър Божидар Лукарски и са представили своето инвестиционно намерение.

Плановете им са да бъдат инвестирани 15 млн. евро в периода 2015 – 2018 година в нова производствена мощност, която ще се намира на територията на Индустриална зона Божурище. В нея ще бъдат произвеждани части и модули за машини и ще бъдат разкрити 70 работни места.

По време на срещата си с икономическия министър от компанията са проучили какви са възможностите за получаване на подкрепа от страна на българските институции при реализиране на инвестицията.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който също е участвал в разговорите, коментира, че предвид заявените намерения, компанията отговаря на условията за получаване на приоритетен клас инвеститор и предостави на ръководството необходимите документи за кандидатстване.

За планирана инвестиция на Multivac се заговори в средата на юли след посещението на Божидар Лукарски в Мюнхен. Тогава от компанията коментираха, че избират между България и Румъния за мястото на новата си мощност.
Германската компания вече има предприятие у нас – за сервиз и производство, в което работят 35-ма души.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Абе без връзка с това се сетих да питам, кво стана с оня аквапарк до Ихтиман,най-големия в света? Много жега нещо, викам ако са го построили, да мина да се топна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още