IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-вероятно българо-унгарски консорциум ще ремонтира жп линията София-Елин Пелин

КЗК е отхвърлила жалбата на консорциума"Елин Пелин Рейлуей 2016" ДЗЗД срещу решението на НКЖИ за избор на изпълнител

20:18 | 19.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Най-вероятно хасковското сдружение “Келет” ДЗЗД с партньори "Келет - УТ", Унгария, и АБ АД, Хасково, ще ремонтира жп линията София – Елин Пелин.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на Консорциум "Елин Пелин Рейлуей 2016" ДЗЗД срещу решението на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за избор на изпълнител за проектиране и строителство на отсечката.

Консорциумът подаде жалба срещу избора на НКЖИ в началото на този месец. Срещу поръчката има още една жалба – на гръцката “Актор”.

Ремонтът на жп линията ще се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа. Поръчката беше обявена в края на миналата година. Решение за избор на изпълнител НКЖИ е взела на 18 юли.

На първо място държавната жп компания класира сдружението “Келет”. На второ място е класиран Консорциум Щрабаг ЖП, на трето - ПОРР БАУ, а на четвърто - Консорциум "Елин Пелин Рейлуей 2016" ДЗЗД.

Гръцката “Актор” е отстранена от процедурата заради непредоставени документи, заедно с още едно дружество.

Отсечката София – Елин Пелин е част от коридора София – Пловдив – Бургас, който е приоритетен през този програмен период.

Проектът за модернизацията на отсечките София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември е първият, който получи финансиране от Механизма за свързване на Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още