IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на жп линията София - Елин Пелин зацикля заради жалби

Фирми атакуват решението на НКЖИ за избор на изпълнител на проекта

17:52 | 08.08.16 г. 1
Ремонтът на жп линията София - Елин Пелин зацикля заради жалби

Ремонтът на жп линията София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември зацикля заради жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Комисията е образувала производство по жалба на гръцката строителна компания „Актор“ срещу решението на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за избор на изпълнител за проектиране и строителство на двете отсечки.

Консорциум "Елин Пелин Рейлуей 2016" ДЗЗД също е подал жалба срещу решението.

Ремонтът на жп линията ще се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа. Поръчката беше обявена в края на миналата година. Решение за избор на изпълнител НКЖИ е взела на 18 юли.

На първо място е класирана „Келет“ ДЗЗД от Хасково с 99,23 точки и предложена цена за реализацията на проекта от 120 хил. лева без ДДС.

На второ място е Консорциум Щрабаг ЖП с 91,54 точки и цена от над 124,6 млн. лева, а на трето – ПОРР БАУ с оценка 63,4 точки и почти 152 млн. лева.

Консорциум "Елин Пелин Рейлуей 2016" ДЗЗД е класиран на четвърто място от компанията за жп инфраструктурата с 47,18 точки и цена от над 253 млн. лева.

Гръцката „Актор“ е отстранена от състезанието заради непредоставени документи.

Освен „Актор“, още едно сдружение е отстранено от поръчката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
kranc_mk
преди 7 години
Г-жа Иванова оправете си този абзац."""На първо място е класирана Келет ДЗЗД от Хасково с 99,23 точки и предложена цена за реализацията на проекта от 120 хил. лева без ДДС.""""Стойността не е в хиляди, а в милиони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още