IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 43 млн. лв. са държали в КТБ държавните транспортни дружества

11% от общите парични средства на предприятията от системата на Министерството на транспорта са били в банката

17:21 | 26.05.15 г. 1
Общо 43 млн. лв. са държали в КТБ държавните транспортни дружества

Към 30 юни 2014 г. общият размер на средствата в КТБ по сметките на търговските дружества и държавните предприятия от системата на Министерството на транспорта и информационните технологии е 43 027 379 лева. Това каза в рамките на парламентарния контрол министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Общо 11 от търговските дружества и държавните предприятия от системата на министерството на транспорта са имали открити сметки в КТБ. Те са Националната компания "Железопътна инфраструктура", "БДЖ-Товарни превози", пристанищата "Бургас" и "Варна", "Пристанищен комплекс-Русе", "Информационно обслужване", "Български пощи", Летище "София", държавните предприятия "Ръководство въздушно движение", "Съобщително строителство и възстановяване" и "Пристанищна инфраструктура".

Към 30 юни миналата година паричните средства на всички търговски дружества и държавни предприятия от системата на министерството във финансови институции са били общо близо 385 млн. лева.

Така 11,19% от общите парични средства са били в КТБ.

Московски уточни, че в момента не разполага с информация за средствата, които всяко едно дружество е имало поотделно в КТБ, но посочи, че Летище "София" има 27 милиона лева, които няма да може да си получи. Министърът обеща подробна справка за всяко едно от дружествата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
2012
преди 8 години
По-интересно е да се каже към 31 май 2014 година колко пари на държавни предприятия е имало в КТБ и да се съпостяват данните с парите от 30 юни 2014 г. Интересно и да се каже каква е причината в рамките на 2-3 седмици да се изтеглят парите от банката и кой е наредил това да се направи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още