IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицейските синдикати и МВР започват преговори за увеличаване на заплатите

Служителите в сектор "Сигурност" искат и нов закон за МВР

08:53 | 15.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, БТА</em></p>

Снимка: Архив, БТА

Полицейските синдикати отиват на преговори в МВР днес, съобщава БНТ. Повод за срещата е исканото от профсъюзите увеличение на заплатите на служителите в системата. Полицаите настояват от 1 юли възнагражденията им да бъдат повишени с 15% и заплашват с протести, ако това не се случи.

На срещата ще бъдат обсъдени и исканията на синдикатите за нов закон за МВР, както и за промяна в правилника за дейността на Съвета за социално партньорство към ведомството. 

В началото на юни от Синдикалната федерация на служителите в МВР изпратиха отворено писмо до медиите, в което, освен за повишение на заплатите, настоява и за прекратяване на разговорите и експериментите в сектор "Сигурност".

Повод за писмото бе, че участниците в Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев се обединиха около необходимостта до края на 2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП.

От писмото на полицейския синдикат става ясно още, че бюджетът на ведомството за 2018 г. трябва да бъде увеличен сериозно. Полицаите настояват и за актуализация на сегашните разчети.  
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още