IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратена е и поръчката за тунела "Железница" на магистрала Струма

Формалният мотив - необходими са допълнителни проекти и чертежи

18:31 | 24.02.16 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Прекратена е и поръчката за тунела "Железница" на магистрала Струма

Серията прекратени обществени поръчки продължава с тунел при с. „Железница“ от недостроения участък на магистрала „Струма“.

На сайта на Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ е публикувано съобщение за прекратяването на процедурата. Формалният мотив – необходими са допълнителни технически проекти, чертежи и детайли, така че трасето с дължина приблизително 4,5 км, част от което е тунелът, да бъде изградено и пуснато в експлоатация изцяло.

В съобщението на компанията се уточнява, че са обжалвани три разяснения на възложителя в отговор на искания и въпроси от фирми. Към момента обаче няма образувано производство в Комисията за защита на конкуренцията.

Търгът за строителството на тунела „Железница“ на магистрала „Струма“ беше обявен в края на миналата година при рекордно висока цена за такова съоръжение – 250 млн. лева.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов нареди да се прекрати процедурата за доизграждане на 60 км от магистрала „Хемус“ заради, по думите му, „слухове“ и „съмнения“ около собствеността на избраните за изпълнители строителни фирми.

Малко след това Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ излезе с формален мотив – липса на осигурено европейско финансиране за проекта. Очаква се скоро да бъде обявен нов търг.

След „Хемус“ бяха спрени и други обществени поръчки, сред които по-мащабни са тази за новите лични документи, за пречиствателната станция „Златни пясъци“, за Зимния дворец в София и т.н.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
d333
преди 8 години
Вземат големи заеми и и спират масово поръчки.... Тука става нещо, трябват им пари за него голямо. Много голямо.. като за война, напримерно. Или най-малкото за милиони бежанци. И в двата случая няма да е никак хубаво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Cameron+
преди 8 години
Е така ще успеем ли да се справим със сроковете? Да не ревем после пред ЕС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Бахахахааа баце пресоли супата. Ей тоя човек издига ПРа и траги-комедията на абсурда на нови висини
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още