IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодатели да отпускат ваучери за почивка на служителите, обмисля Ангелкова

Мярката ще стимулира вътрешния туризъм, очаква ресорният министър

10:45 | 27.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Работодатели да отпускат ваучери за почивка на служителите, обмисля Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще съдейства за въвеждане на практиката работодатели да отпускат ваучери за почивка на служителите на предприятията като мярка за насърчаване на вътрешния туризъм.

Това е станало ясно след среща на министъра с председателя на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, съобщиха от Министерството на туризма.

Според Домусчиев у нас може да се приложи тази добра практика, която работи в някои от страните-членки на ЕС.

Министър Ангелкова е одобрила идеята. Според нея подобна мярка за стимулирането на вътрешния туризъм би могла да се въведе, след като бъде обсъдена и съгласувана с министъра на финансите.

Част от рекламата на вътрешния туризъм е кампанията за 50-те малко познати туристически обекта, които министерството популяризира по проект по ОП „Регионално развитие“. 

От КРИБ са подкрепили желанието на Ангелкова да се инициират промени в Закона за туризма, както и такива, свързани със статута на националните ни курорти.

Като най-голямата работодателска организация в България, КРИБ е готова да си сътрудничи с Министерството на туризма в налагането на конкретни мерки за повишаване качеството на туристическия продукт и увеличаване на туристическия поток за страната, са заявили от организацията.

Домусчиев приветства идеята на Министерството на туризма да консолидира туристическия бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още