IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ради Найденов: Защо да не кандидатстваме за еврозоната

Плюсовете са повече, заяви министърът на външните работи

16:31 | 23.02.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МВнР</em></p>

Снимка: МВнР

Защо да не помислим за издигане на кандидатурата ни и за приемане на България в еврозоната? Този въпрос постави служебният министър на външните работи Ради Найденов днес по време на дискусия "Бъдещето на Европа. Българското председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и общество" в Дома на Европа, предаде БТА.

Найденов посочи, че има много плюсове и минуси, но изрази убеденост, че плюсовете са повече.

"Не е популярно решение, но си помислих, след като правителството на Стефан Софиянски внесе кандидатурата за НАТО, защо пък да не направим нещо, което привържениците и хората, които са зрели за предимствата, да могат да подкрепят", коментира министърът.

Позволих си да представя тази иновативна идея, но тя е важна и е много важно да я поставим на дебат и да намерим решение в подходящ момент, отбеляза Найденов.

Той припомни времето малко след промените, когато Соломон Паси е казал, че България трябва да стане член на НАТО.

"Днес сме страна член на НАТО, водим миролюбива политика и имаме принос за стабилността в района, макар и малки, но включени в голямото, имаме добра активна роля", отбеляза Найденов и посочи, че същото е и с участието в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Не знам дали служебното правителство има такива правомощия, но ако вземе, че пусне едно заявление за приемане - ще остане в историята. Глупостите ще се забравят и ще се помни това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 4
lyusien
преди 7 години
Ами кандидаствайте Никои няма да ви приеме докато не подадете молба Ние и сега сме в еврото Лева и еврото са фиксирани Какви са ползите ? Много по ниски лихви по кредитите Много по стабилна банкова система Ако беше член на Еврозоната това с К Т Б никога нямаше да се случи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
ratten
преди 7 години
тоя като поплювко се изказва, защо да не дадем, бих си бил помислил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 8
bigi
преди 7 години
Че защо да се включваме? Предимствата ще са нищожни и не си заслужава да изоставим сегашното си положение,за да преминем към евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още