IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северозападна България пострада от силни бури

Бурният вятър прекъсна електрозахранването на някои места, във Враца ще има режим на водата

08:56 | 31.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Северозападна България пострада от силни бури

Бури причиниха материални щети в Северозападна България. Най-силно пострадаха Вършец, Берковица, Георги Дамяново и Чипровци. Във Вършец поривите на вятъра достигаха до 150 километра в час.

Във Вършец и околните села от нощта няма ток. Има отнесени покриви на къщи и изкоренени дървета. Обявено е бедствено положение на територията на цялата община. В Берковица са потушени няколко пожара заради запалени комини.

Водоподаването във Враца бе прекъснато тази нощ заради паднало захранване на хидровъзел „Среченска бара“, съобщи БНР. От местното дружество „Водоснабдяване и канализация“ предупреждават клиентите си, че подаването, възстановено към 6 ч. тази сутрин, ще бъде прекъснато отново от 11 ч. В съобщението не се уточнява докога ще продължи режимът на водата, който засяга град Враца, квартал Кулата и село Нефела. Бурята причини и и няколко прекъсвания на тока във Враца тази нощ. 

Електропроводи в района на язовир „Среченска бара“ са били изключени превантивно тази нощ заради мощния вятър, който достигна на места до 110 километра в час.

Бурята предизвика повече сигнали на телефон 112 от десетки населени места в област Монтана. Има повредени покриви, запалени комини и паднали дървета и части от сгради в общините Вършец, Берковица, Георги Дамяново  и Чипровци.

Няма информация за пострадали хора, населени места в подножието на Стара планина остават без електрозахранване.

От полунощ е възстановено движението по пътя през прохода Петрохан, който беше затрупан на места от паднали дървета. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на участък от пътя към селата Говежда и Дълги дел, община Георги Дамяново, където също има паднали дървета.

Силният вятър причини проблеми и в София. 51 сигнала са получени тази нощ на дежурните телефони на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипи на аварийно-спасителното звено са работили на 15 адреса, като са отстранили паднала строителна ограда в „Люлин“ и клони на дървета от пътните платна. Проверени са два крана на строителни обекти. Отделни сгради са останали без ток. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авариите.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още