IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичните ремонти не са заради предстоящите избори, уверява зам.-кмет

Над 120 км тротоари са сменени в София за последните три години

15:42 | 06.08.15 г. 4
Столичните ремонти не са заради предстоящите избори, уверява зам.-кмет

Над 120 км тротоарна мрежа е сменена в София за последните три години, като това са почти 600 хил. кв. метра. Това каза пред журналисти Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община, при проверка на новите тротоари на ъгъла на 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", предаде „Фокус“.

В отговор на въпрос дали подмяната им не се прави заради предстоящите избори наесен, Христов каза, че „ако беше свързано с изборите, щяхме да го изпълняваме само през тази година“.

"В последните месеци след срещи, които направихме и със Съюза на слепите в България и с други организации, които представляват хора с увредено зрение, започваме поетапно при изпълнението на реконструкции, особено по натоварени пешеходни зони и тротоари да поставяме и водещи тактилни ивици, което в голяма степен да облекчава и да дава възможност на хората с увредено зрение да се придвижват по-спокойно и безопасно по улиците на София", обясни още той.

"Вярвам, че много качествено се ремонтират тротоарните настилки", допълни още Христов.

"По отношение на ремонта на тротоари и на малки улици се стремим да подхождаме интегрирано от гледна точка на това, че ги обвързваме с други проекти", каза още той. Христов даде пример с изпълнението на реконструкцията на парка на НДК с прилежащите тротоарни площи, което означава нови тротоари по ул. "Фритьоф Нансен", по бул. "Патриарх Евтимий" и по бул. "Витоша".

"Приключихме пешеходната зона на бул. "Витоша" преди по-малко от месец. Преките, които са заключени между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Патриарх Евтимий", вече са готови. В момента работим около 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ и всички преки на ул. "Фритьоф Нансен" и бул."Патриарх Евтимий". По същия начин се изпълняват ремонтите и в районите "Лозенец", "Надежда" и "Красна поляна" - целенасочено, в цели карета", уточни Любомир Христов.

Той припомни, че в момента в "Лозенец" се изпълнява голяма програма на "Топлофикация" София за подмяна на мрежата им и заяви, че паралелно с това общината планира преасфалтиране на по-голямата част от улиците, които са обект в момента на подмяната, включително с нови тротоари.

"Смея да твърдя, че работим с ясна програма, по ясни стъпки, така че да можем да постигнем това, което до момента е резултат, както и плановете, които имаме за следващата година", допълни още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Ти това за Софиянски сериозно ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Чак пък..... Вярно е, че е имало много по-зле от нея и се прави нещо ,обаче дай да сме реални. Кучета ще ни изядат, а улиците са трагедия. Можете да плюете Софиянски колкото искате, но той направи много повече за София и то в момент, когато нямаше европари и европроекти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Долу ръцете от Фандъкова! Избори-мизбори, жената си върши работата така, както никой преди нея, а едва ли някой ще го прави и след нея - да не дава Господ! Това ви го казва дъртият антиГЕРБераст и *** Мави ***!Илядо пъти вече го казах и ще продължавам - Фандъкова е шестица от тотото за София! Имам ясни спомени от Петър Междуречки насам и знам какво говоря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Ma не сме си и помислили такова нещо :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още