IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Услугите за граждани в МВР се отделят в самостоятелно предприятие

Става въпрос за друга финансова система, която ще може технологично да се развива по-добре, каза Румяна Бъчварова

12:18 | 20.10.15 г. 1
Услугите за граждани в МВР се отделят в самостоятелно предприятие

Всички услуги за гражданите, предоставяни от МВР, ще бъдат отделени в държавно предприятие към ведомството, което ще може да се развива самостоятелно. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Става въпрос за друга финансова система, при която вместо тези пари да отиват в бюджета и оттам да идват като трансфери в МВР, ще остават в дружеството, което ще може технологично по-добре да се развива, допълни министърът.

По думите й идеята е в това дружество да работят основно хора по трудово правоотношение, в министерството да останат държавните служители, а в полицията - полицейските служители.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи съобщи още, че е поискала увеличение на бюджета на ведомството за следващата година, но не посочи сума.

"Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си, как ще бъде разпределено, е въпрос на конкретно оперативно управление", допълни министърът.

Тя уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
jikev
преди 8 години
Това е добре!Следващата стъпка да бъде - въвеждане на пенсиониране на 65г, като всички работещи в сферата на услугите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още