IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличават парите за три национални програми за заетост с близо 3,6 млн. лв.

Парите са от преразпределение в Националния план за действие по заетостта

17:10 | 22.10.14 г.
Увеличават парите за три национални програми за заетост с близо 3,6 млн. лв.

Средствата по три национални програми се увеличават с близо 3,6 млн. лева. Парите са за националните програми „Сигурност“, „От социални помощи към осигуряване на заетост“ и „Старт на кариерата“, съобщават от социалното министерство.

Това стана ясно от проведеното днес в министерството заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта (НСНЗ).

Допълнителната сума е осигурена от преразпределение на средства в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. Съгласуваната от Съвета промяна се утвърждава със заповед на министъра на труда и социалната политика.

Средствата по национална програма „Сигурност“ се увеличават с 1,3 млн. лева, за да се осигурят възнагражденията на наетите близо 5 хил. работници за месец октомври тази година.

Бюджетът на „От социални помощи към осигуряване на заетост“ ще се повиши с 2,2 млн. лева. С тази сума ще се запази заетостта на 975 лица, наети в трайни дейности по програмата, и за включване при необходимост във временна заетост на хора в аварийни дейности.

Допълнителните средства за „Старт на кариерата“ са в размер на 83 хиляди лева. По програмата през декември в публичната администрация ще започнат работа около 1400 младежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още