IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 10 млн. лв. в интермодален терминал във Видин

Пристанището "Център" и сградата на "Речна гара" до река Дунав във Видин ще бъдат предоставени на концесия

13:59 | 17.03.15 г.
<p>
	<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;">Във Видин бе пуснат на вода първият речен изследователски кораб по&nbsp;река Дунав. <em>Снимка: БТА</em></span></p>

Във Видин бе пуснат на вода първият речен изследователски кораб по река Дунав. Снимка: БТА

Във Видин започва изграждането на самостоятелен интермодален терминал, в който ще се претоварват стоки от воден, железопътен и шосеен транспорт. Това съобщи във Видин министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Инвестицията в интермодалния терминал ще бъде от порядъка на около 10 милиона лева и това е една малка крачка към започване на някакво развитие в региона, каза Московски. Предстои проектиране на терминала и до няколко месеца ще започне и неговата реализация.

Пристанището "Център" и сградата на "Речна гара" до река Дунав във Видин ще бъдат предоставени на концесия. Надяваме се така да привлечем инвестиции и тази инфраструктура да стане по-привлекателна, съобщи Московски, който участва в церемония по спускане на вода на нов специализиран катер за мониторинг на речното дъно.

Новият катер е купен по проект "Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав - БУЛРИС". Проектът се изпълнява от ДП "Пристанищна инфраструктура". Плавателният съд е оборудван със специализирана компютърна система и с измервателна апаратура за наблюдение и заснемане на състоянието на речното дъно в българския участък на река Дунав.

БУЛРИС е мащабен комплексен проект, по който има изградена инфраструктура от 16 комуникационни кули, разположени по протежението на река Дунав.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още