IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временните синдици в КТБ са назначени като постоянни

Решението на ФГВБ идва ден след решението на СГС за откриване на производството по несъстоятелност

13:12 | 23.04.15 г. 3
Временните синдици в КТБ са назначени като постоянни

Временните синдици в  Корпоративна търговска банка (КТБ) Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече са назначени като постоянни от Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Ден след решението на Софийския градски съд (СГС), който откри производство по несъстоятелност на банката, е взето решението на УС на Фонда за синдиците на основание Закона за банковата несъстоятелност.

Вчера съдът реши, че е КТБ изпаднала в състояние на несъстоятелност от момента, в който Българската народна банка (БНБ) отне лиценза й на 6 ноември миналата година.

Временните синдици започнаха работа на 27 март. Това стана след спешни промени в Закона за банковата несъстоятелност по настояване на премиера Бойко Борисов. Мотивите на министър-председателя бяха, че активите на банката се разграбват и това трябва да се спре чрез влизането на временен синдик.

Сега от ФГВБ уточняват, че назначените за синдик лица са включени в списъка, воден от Българската народна банка, отговарят на изискванията на чл. 25 от ЗБН и са изразили писменото си съгласие да изпълняват длъжността синдик на КТБ. Решението на Фонда  подлежи на незабавно изпълнение.

Лазар Илиев и Росен Ангелчев бяха назначени от СГС за временни синдици по предложение на Управителния съвет на ФГВБ, припомня Фондът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
dragorad
преди 9 години
Назад, назад моме Калино: http://gospodari.com/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%82-%E2%80%93-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2-video65796.html?fb_ref=Default
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
крас
преди 9 години
Неплатежоспособността на КТБ бе обявена считано от 6 ноември 2014 година - денят, в който БНБ отне лиценза на КТБ за банкова дейност.КАК СТОИ ВЪПРОСА ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА АКЦИИТЕ НА КТБ В ЗАД "Виктория" извършено от Василев на 6-7 ноември.Ще оспорват ли синдиците придобилите акциите в/у застрахователя италианци от "Дженерали" или те ще минат метър?!ЗАЩО ПЪК ДА НЕ МИНАТ.Като има *** български данъкоплатци да плащат теглени от ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЕМИ от 4,5 млрд. лв. отишли за да се "ПОМОГНЕ" на частния ФГВБ чийто акционери са БАНКИТЕ ОТ КОИТО СЕ ТЕГЛИ ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ!Къде е опозицията в този парламент, къде ги финансовите корифеи за да ни обяснят как се получава така, че ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЕГЛИ ЗАЕМ И ГО ДАВА НА ФОНД В КОЙТО УЧАСТНИЦИ СА БАНКИТЕ КРЕДИТОРИ.Подобен *** го няма и в страните от третия свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
крас
преди 9 години
КТБ фалира!КАКВО СТАВА С ДЪЩЕРНАТА И БАНКА "ВИКТОРИЯ", която е 100% собственост на КТБ? Тя продължава да работят с ПРЕХВЪРЛЕНИТЕ ОТ КВЕСТОРИТЕ "добри" активи на КТБ. В КТБ остана за продаване само ***.Ако проследим промяната на собствеността на ТБ Виктория ще констатираме една криминална история започнала от "гръцките" банки ЕМПОРИКИ, ТЪРГОВСКА БАНКА НА ГЪРЦИЯ АД, а след изправяне на някаква "ГРЕШКА" в търговския регистър се появява френското юридическо лице ИЮБ ХОЛДИНГ САСОт регистъра се вижда, че КТБ придобива собствеността в/у ТБ Виктория от френската фирма, но в официалната страница на КТБ се сочи, че същата е направила това от "Креди агрикол - България" СЪЩЕСТВУВА ЛИ ТАКЪВ ЮРИДИЧЕСКИ СУБЕКТ - "Креди агрикол - България" или става въпрос за фирма ФАНТОМ целта на която е да ЗАМЕНИ обречената на фалит КТБ. Под вънкашност чужда и с име ново КТБ с "добрите" активи възкръсва в ТБ Виктория.Това не е ли СХЕМА и кой ще е НОВИЯТ собственик на ТБ Виктория?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още