IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС ограничава дела на бонусите в брой на банкерите

Повечето изпълнителни директори в банки ще получават не повече от 30% от бонуса си незабавно и в брой

22:48 | 30.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕС ограничава дела на бонусите в брой на банкерите

Европейският съюз постигна споразумение за ограничаване на бонусите на банкерите, които може да се плащат в брой, предаде ВВС.

Съгласно проектодокумента повечето изпълнителни директори в банки ще получават не повече от 30% от бонуса си незабавно и в брой. При по-големите бонуси този дял е ограничен на 20%.

Останалата част от бонуса ще се изплаща по-късно и в зависимост от дългосрочното представяне. Най-малко 50% от този бонус ще трябва да бъдат изплатени в акции, а не в брой.

Освен това от ЕС планират бонусите да са по-тясно обвързани със заплатите. Ще бъдат ограничени и пакетите, изплащани при напускане на изпълнителен директор.

Планираните правила ще бъдат гласувани от Европейския парламент следващата седмица, като най-вероятно ще бъдат приети, след което се очаква да влязат в сила в началото на 2011 г.

Правилата като цяло не ограничават размера на бонусите на банкерите, а само пропорциите на акциите и кеша в тях, както и времето за изплащането им. Те обаче се отнасят и за хедж фондовете, като това е първият случай, при който заплащането на мениджърите на тези фондове ще бъде регулирано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още