IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков предлага Георги Български за член на СД на БФБ-София

Само преди три месеца Български стана директор на дирекция Търговия в пазарния оператор

12:17 | 07.07.10 г. 2
Георги Български Снимка: Личен архив
Георги Български Снимка: Личен архив

Георги Български е номиниран да заеме мястото на досегашния представител на Министерство на финансите в Съвета на директорите на Българска фондова борса-София АД, съобщиха от ведомството на министър Симеон Дянков.

Общото събрания на акционерите на БФБ-София е насрочено за 3 август 2010 г. от 10:00 ч. в сградата на Софийска стокова борса.

Български е директор на дирекция „Търговия, емитенти и членство” в БФБ от април 2010 г., като предложението е той да запази и настоящата си позиция.

Български ще заеме мястото на Людмила Елкова, която е сегашния представител на Министерството на финансите.

Георги Български е завършил бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. През 2006 г. получава стипендия за обучение по инвестиции към университета Джорджтаун, САЩ. Български е сертифициран финансов риск мениджър (FRM) и е завършил програмата за сертифицирани финансови анализатори (CFA). Той е лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

Георги Български е работил в банковия и в небанковия финансов сектор. Преподава Финансов мениджмънт в City University of Seattle-България и е гост лектор в УНСС.

На събранието ще бъде приет отчетът на БФБ за 2009 г., който включва загуба от 85 хил. лв. за 2009 г.

На събранието ще бъдат сменени и председателят  и зам.-председателят на Арбитражния съд към БФБ-София, като в момента постовете се заемат съответно от Любомир Новиков и Симеон Петков. Предложението новите лица да са съответно Дончо Донев и Николай Ялъмов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
swot
преди 13 години
Човек на Capital :) някой да вземе да провери съдебните дела около него, дали с старото му име или с новото му
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
...що толкова "постно" за това къде работи и от кога тоя "финансов гений"... май още не е навършил 30 те а?! и квое това " банковия и в небанковия финансов сектор"....???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още