IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече 3 седмици парламентът не спазва законовия срок за избор на нова КФН

В 14-дневен срок от влизането в сила на промените в Закона за КФН Народното събрание трябваше да избере нови членове, но все още това не става

14:59 | 13.07.10 г.
Вече 3 седмици парламентът не спазва законовия срок за избор на нова КФН

Вече точно 3 седмици Народното събрание не спазва сроковете по приетия от самото него Закон за Комисията за финансов надзор.

В закона се казва "В 14-дневен срок от влизането в сила на този закон Народното събрание избира нови членове на комисията." Обнародването бе осъществено на 8 юни 2010 г. и този срок изтече на 22 юни 2010 г.

Още на 16 юни беше избран председател на КФН в лицето на Стоян Мавродиев.

Поради властовия вакуум в КФН търговото предложение към акционерите на Оргахим АД стартира без санкция от регулатора, с помощта на мълчаливо съгласие.

Последното заседание на КФН е от 11 юни 2010 г., тоест преди повече от месец, а практиката на регулатора бе да има събрания поне веднъж седмично.

В края на миналата седмица се чу, че вече има предложения за нови зам.-председатели и член на КФН, която с новия закон намалява от 7 на 5 члена. Но до момента парламентът не е гласувал имена.

В четвъртък БФБ-София свиква брифинг по повод "актулани проблеми, свързани с развитието на капиталовия пазар у нас" и предстои да видим дали липсата на работеща Комисия за финансов надзор спира промени в някои наредби, необходими за даването на тласък на капиталовия пазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още