IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на Интеркапитал ще гласуват за разсрочване с 36 месеца

Лихвата ще бъде увеличена на 9,5%, като ще бъде учредена и втора по ред ипотека върху търговски площи в к.к. Марина Кейп с. Ахелой

15:51 | 14.07.10 г. 2
Облигационерите на Интеркапитал ще гласуват за разсрочване с 36 месеца

Облигационерите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ ще гласуват за разсрочване с 36 месеца на емисията облигации на дружеството за общо 5 млн. евро, показва покана от довереника на облигационерите ТБ Инвестбанк АД, което освен това държи 13,7% от капитала на АДСИЦ-а.

Събранието на облигационерите е насрочено за 6 август 2010 г., като се предвижда лихвата да бъде увеличена на 9,5% годишно (от 9% в момента), както и да бъде учредена втора по ред ипотека върху търговски площи в к.к. Марина Кейп с. Ахелой с обща площ от 7836 кв. м.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ също така ще трябва да ограничи изплащането на задължения към облусжващото дружество (ИП Интеркапитал Маркетс АД), като 20-те процента от печалбата стават дължими след изплащането на облигационната емисия. Възнаграждението в размер на 2% от активите годишно се измена на 2% от собствения капитал годишно.

Емитентът се задължава да учреди и обезпечение под формата на застраховка от Евро Инс АД, покриваща риска от неплащане на лихви и главница.

Дружеството ще има и право на предсрочно погасяване на минимум 250 хил. евро или 5% от първоначалния размер на емисията.

Вместо погасяване на цялата главница на 14 август 2010 г. се предвижда да бъдат погасени само 500 хил. евро или 1/10 от емисията.

Предлага се от 14 февруари 2011 г. да започне погасяване на по 125 хил. евро на всеки три месеца и на падежа на 14 август 2013 г. да бъдат погасени последните 3,25 млн. евро.

Ако емисията бъде разсрочена това ще е поредната разсрочена емисия, след тези на Алма тур, Елана холдинг, Феърплей Интернешънъл и Флорина.

В момента тече и увеличение на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, като в търговската система на БФБ-София няма въведени оферти купува за правата, а се предлагат 200 права на цена от 1 лв./бр.

Основният актив на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е ваканционен комплекс Марина кейп в с. Ахелой.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 36,84% до 3 лв. за акция и 14,47 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ - права 2010(4ICR)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ - облигации(4ICA)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Мариян Йорданов
преди 13 години
Няма линк имам само файл, моля пишете ми на m.yordanov***investor.bg на кой мейл да я пратя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
cymru
преди 13 години
Може ли линк към поканата, че от неделя я търся къде е публикувана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още