IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто място за пенсиониране - Еквадор

Панама и Мексико допълват челната тройка по комбинация от фактори като цена на живот, климат и специфични особености

18:02 | 08.09.10 г.
Най-доброто място за пенсиониране - Еквадор

Еквадор е избран за най-доброто място за пенсиониране в класацията на списание International Living за 2010 г. Списанието изготвя класацията си на базата на редица показатели, сред които цени на имотите, разходи за живот, култура, здравеопазване, сигурност, климат и специални особености.

В Еквадор има по нещо за всеки – плажове, планини, джунгла, колониални градове, обясняват избора си от списанието. Обяд от четири ястия струва 2 долара, пътуването с такси в столицата Кито – 1 долар, а нощувката в добър хотел - по-малко от 20 долара.

При това Еквадор предлага най-добрите имоти за цените си в Латинска Америка. Чисто нов апартамент с две спални и две бани струва по-малко от 50 хил. долара. Планински хасиенди се продават за 90 хил. долара, а луксозен имот с френски прозорци, разположен върху 8 дка хълм с гледка към Тихия океан, се предлага срещу 83 хил. долара. За мнозина обаче основното предимство е мекият топъл климат в Андите през цялата година.

На второ място в класацията е Панама, която има специална програма за пенсионерите, които живеят там. Ако отговарят на условията й, те могат да пестят на практика от всичко, като намаленията достигат до 50%. Освен това Панама Сити е голям град, бизнес център и рай за предприемачи. Планински имот в страната може да се купи за около 85 хил. долара.

Мексико заема третото място с редица предимства – хубаво време, живописни колониални градчета, плажове, планини, дружелюбно население. Не на последно място за американските пенсионери е близостта на Мексико до САЩ. Апартамент на брега на Тихия океан с две спални и гледка към океана струва 150 хил. долара. На полуостров Юкатан имотите в близост до плажа се продават за по-малко от 100 хил долара.

На четвърто място в класацията е Франция, а на пето – Италия. Топ 10 се допълва от Уругвай, Малта, Чили, Испания и Коста Рика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още