IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Няма да се доплаща за здраве

Премиeрът не хареса концепцията на Анна-Мария Борисова за реформа в сектора на здравеопазването

08:40 | 29.09.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Няма да се доплаща за здраве

Премиерът на България Бойко Борисов не хареса концепцията на здравния министър Анна-Мария Борисова за реформа в здравеопазването и доплащане на здравните услуги от пациентите, съобщава Dnes.bg.

"Няма да се въвежда допълнително 20% заплащане на здравните услуги", отсече премиерът Бойко Борисов след състоялата се вчера вечерта среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която са присъствали Анна-Мария Борисова и представители на парламентарната здравна комисия.

В началото на седмицата от здравното министерство обявиха, че в концепцията им за догодина е предвидено допълнително заплащане в болничната помощ като то ще бъде разликата в реалната цена на услугата и поеманите от НЗОК средства.

От МЗ обявиха, че в момента касата плаща до 80% от реалната стойност на медицинските услуги.

Мотивът на Анна-Мария Борисова за въвеждането на доплащането бе, че и сега пациентът дофинансира болниците като плаща, но под масата.

Вчера от БСП и ДПС обявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството именно заради проблемите в здравеопазването.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ОК
преди 13 години
Хаха, и аз точно това щях да напиша. Само че предни пъти оставят новината да се завърти 1 седмица. Сега времето между обявяването й от министъра Х и отричането от бащицата ББ стана много кратко. Няма съспенс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Hakkinen
преди 13 години
Поредна серия от сапунения сериал "Лошите министри и добрият ББ"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още