IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs заплаши да се изтегли от Европа

Операциите могат да се изместват глобално и достъпът до капитал може да се осъществява отвсякъде, казва изпълнителният директор на Goldman Sachs

22:11 | 29.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs заплаши да се изтегли от Европа

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Лоид Бланкфин индиректно заплаши, че банката ще изтегли операциите си от Европа, ако новите регулации върху финансовия сектор станат твърде сурови, пише Financial Times.

Бланкфин обяви пред конференция организирана в Брюксел, че Европа остава от жизнено значение за Goldman, като се вземе под внимание, че по-малко от половината от операциите на банката се извършват в САЩ.

Той обаче предупреди, че прилагането на „не премерени регулации“ в различни сектори, имащи за цел да предотвратят нова финансова криза ще съблазнят банките да търсят най-евтината и най-ненатрапваща се правна рамка под която да оперират. „Операциите могат да се изместват глобално и достъпът до капитал може да се осъществява от всякъде“, казва той.

Докато и преди други банкери са изразявали подобни опасения, думите на Бланкфин носят особена тежест, тъй като той е шеф на най-известната и доходоносна инвестиционна банка в света.

Неговият коментар е направен само седмица след като Базелският комитет за банков надзор прие нови по-строги изисквания за капиталова адекватност и ликвидност на банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Dror
преди 13 години
arogantnosta na tezi al4ni 4***i e napravo neveroiatna - pozvoliava si otkrito da zaplashva tsiala Europe!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още