IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР връчи наказателни постановления на ЕРП-тата за различни нарушения

Размерът на глобите предстои да бъде определен, като ще зависи от това колко са били ощетени потребителите

12:34 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР връчи наказателни постановления на ЕРП-тата за различни нарушения

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е връчила наказателни постановления на електроразпределителните дружества, съобщи председателят на регулатора Ангел Семерджиев, без да уточнява за какви точно нарушения става дума, предаде БНР.

Размерът на глобите предстои да бъде определен. Той ще зависи от това колко са били ощетени потребителите.
С най-много нарушения е компанията ЧЕЗ. Освен това ЧЕЗ ще трябва да върне старите цени за повторно пускане на тока, спрян за неплатени сметки. Наскоро дружеството отново вдигна двойно таксите.

В края на септември Семерджиев съобщи, че ДКЕВР обмисля да сезира Комисията за защита на конкуренцията за необосновано високите цени на ЧЕЗ. Компанията спечели дело пред Върховния административен съд срещу решение на ДКЕВР от 2008 г. за намаляване на цените на тези услуги, след което дружеството отново ги вдигна. Така цената за повторно включване на тока за стандартна услуга стана 40 лв., а за експресна услуга – 80 лв. Решението на ДКЕВР беше, че въпросните цени трябва да са съответно 19 лв. и 38 лв.

От регулатора са направили проверка за готовността на топлофикационните дружества за зимния сезон и не са установили нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още