IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансови и стратегически инвеститори с интерес към приватизация на Булгартабак

Приватизацията няма да може да се извърши до края на тази година, каквито бяха плановете на правителството през пролетта

11:56 | 15.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Финансови и стратегически инвеститори с интерес към приватизация на Булгартабак

Към момента интересът към предстоящата приватизация на Булгартабак е много окуражаващ, има интерес както от финансови, така и от стратегически инвеститори. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на дискусия, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

Министърът посочи, че консултантът по приватизацията на Булгартабак „е много близо до публикуване на информационен меморандум“. По думите му след това предстои да се направи така наречения маркетингов тест, за да се получи пълна представа за интереса на инвеститорите към приватизацията на компанията.

Трайков добави, че по негово мнение към ангажиментите на бъдещия инвеститор в Булгартабак би трябвало да се включи и запазване на размера на бъдещите приходи от акцизи.

Намеренията на правителството от пролетта бяха приватизацията на Булгартабак да може да приключи до края на годината. Сега обаче това едва ли ще бъде възможно.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 31 rate down comment 0
Батя
преди 13 години
"Трайков добави, че по негово мнение към ангажиментите на бъдещия инвеститор в Булгартабак би трябвало да се включи и запазване на размера на бъдещите приходи от акцизи."Това е няква простотия!При износа на цигари не се внася акциз но това не е никак лошо за компанията, нали така?А ако им падне пазарния дял в БГ, това не е проблем за бюджета, защото ще ги заместят други които ще продават и ще внасят акциз.Без никакви доп. условия към кандидатите! Такива непазарни изисквания само ще провалят добра сделка. Който даде най-висока цена да ги взима. Щом изсипе много пари той явно ще се грижи за тях и всички ще печелят от това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 0
meche_cveti93
преди 13 години
Браво на Ивнестора ,че следят бъдещата приватизация на холдинга ,но може ли по просто да се обясни какво е това маркетингов тест и колко време ще продължи и за какво е нужен.... сега /винаги съм си мислим ,че подобен тест е преди започване на процедурата за приватизация.../?Поздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още