IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак с ръст в пазарния дял, още няма информация за приватизацията

През юни и юли се наблюдава „възстановяване“ като цяло на пазара на цигари у нас с по около 10% месечно, според разчетите на компанията

17:37 | 17.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак с ръст в пазарния дял, още няма информация за приватизацията

„Булгартабак Холдинг“ АД през последните два месеца (юни и юли), макар и минимално, разширява пазарния си дял, което става за пръв път, откакто компанията не е монополист на българския пазар. Това каза за Investor.bg председателят на Съвета на директорите и търговски директор на компанията Александър Манолев.

Той уточни, че засега не може да е сигурен, че това е тенденция, но според прогнозата му, разширяването на пазарния дял на Булгаргабак у нас ще продължи и към края на годината по всяка вероятност ще се затвърди.

Манолев допълни, че според разчетите на Булгартабак, през юни и юли се наблюдава „възстановяване“ като цяло на пазара на цигари у нас с по около 10% месечно, но сегашните търгувани обеми са още далеч от тези преди последното вдигане на акциза, което предизвика спад на легалния пазар на цигари в страната с около 40%. Увеличението на легалните продажби се дължи главно на борбата с контрабандата, смята шефът на Булгаргтабак.

Той посочи, че от юли цигарените фабрики „Благоевград БТ“ АД и „София БТ“ АД работят на пълен капацитет и на трисменен режим, което се предвижда да продължи до края на годината.

В края на септември бялото Victory ще бъде пуснато на пазара с променена опаковка, с цел подобряване на търговския вид, съобщи още Александър Манолев. Новата опаковка ще бъде със заоблени ъгли на кутията.

Засега нямаме информация от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за начина на предстоящата приватизация на Булгартабак, каза още за Investor.bg председателят на Съвета на директорите на компанията.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма казаха във връзка със същия въпрос, че Надзорният съвет на Агенцията още не е одобрил доклада на консултанта за приватизацията на Булгартабак. В началото на август министър Трайчо Трайков съобщи, че до две седмици ще стане ясен начинът на приватизация на „Булгартабак Холдинг” АД.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още