IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите в Ирландия са фокусирани върху преструктуриране на банките

Една от дискутираните опции е продажбата на "второстепенни" активи на ирландските банки

12:42 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преговорите в Ирландия са фокусирани върху преструктуриране на банките

Първоначалните разговори между Ирландия и делегацията на Европейския съюз (ЕС) и Международния валутен фонд (МВФ) в Дъблин са фокусирани върху начините за намаляване на размера на ирландските банки, които се смятат за твърде големи и зависими от финансирането на Европейската централна банка, съобщава The Irish Times, цитиран от Ройтерс.

Представители на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд пристигнаха за разговорите в Дъблин в четвъртък, като ирландският финансов министър Брайън Ленихън посочи, че очаква страната да получи заем за десетки милиарди евро.

Ленихън заяви също, че Ирландия със сигурност ще има нужда от някаква форма на външно финансиране, за да разреши проблемите в банковия си сектор.

The Irish Times съобщава, че една от дискутираните опции е продажбата на „второстепенни активи“ на някои от големите ирландски банки и финансови компании, като например под Allied Irish Banks и Irish Life and Permanent's.

За да привлече купувачи, Ирландия може да гарантира възстановяването на потенциални загуби от лоши кредити на банките, посочва ирландският ежедневник.

Allied Irish Banks, която в скоро време се очаква да стане 90% собственост на държавата, ще представи своите тримесечни отчети по-късно днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още