IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственик на Serdika Center създава фонд за имоти за 400 млн. евро

Акционери на фонда са пенсионни и държавни фондове, както и семейството на собственика на ECE Александър Ото

10:50 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Собственик на Serdika Center създава фонд за имоти за 400 млн. евро

Германската компания за развитие и управление на търговски центрове ECE, която е един от собствениците на столичния мол Serdika Center, смята да създаде нов инвестиционен фонд за имоти.

Миналата седмица германското списание Immobilien Zeitung обяви, че компанията в момента е в процес на учредяване на своя първи инвестиционен фонд за имоти с начален капитал от 400 млн. евро.

Според списанието капиталите ще бъдат предоставени от редица пенсионни фондове, държавни фондове и други институционални инвеститори, както и от семейството на Александър Ото, което притежава ECE.

„Мога да потвърдят, че ECE смята да стартира в тази област на бизнес и че формира компания за управление на фондове, която ще се нарича ECE Real Estate Partners“, коментира говорител на компанията пред PropertyEU.

Изданието посочва, че ECE управлява и фонд за имоти за инвестиции в търговски центрове в Европа. Той е в процес на придобиване на мола SternCenter с площ от 35 хил. кв. м в Потсдам, както и други два мола в Германия.

Фондът, който ще се фокусира основно върху инвестиции в Германия, е финализирал първия етап по привличането на капитали през декември. Той ще има приоритет при придобиването на всички търговски центрове на ECE.

У нас компанията притежава миноритарен дял от търговския център Serdika Center, който бе отворен през март 2010 г.

През октомври миналата година ECE, заедно с основния акционер на центъра Sparkassen Immobilien AG, договориха финансиране за мола с Bank Austria на стойност 70 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още