IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NYSE Euronext потвърди, че води преговори за сливане с Deutsche Boerse*

Акциите на немската компания бяха спрени от търговия заради появата на слуха, тези на NYSE скочиха с над 15 на сто

18:49 | 09.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
NYSE Euronext потвърди, че води преговори за сливане с Deutsche Boerse*

Немският борсов оператор Deutsche Boerse води преговири за сливане с основния си конкурент – NYSE Euronext, като вече има официално потвърждение на появилата се по-рано информация.

От NYSE потвърдиха за преговорите, като според информацията на оператора двете компании ще се обединят чрез сделка, която ще бъде осъществена изцяло в акции. Новото дружество ще има централи в Ню Йорк и Франкфурт.

Говорителят на компанията обаче предупреждава, че окончателно спорезумение още няма и няма гаранция, че ще се стигне до такова.

NYSE Euronext е най-голямата в света борсова компания, управляваща Нюйоркската фондова борса и борсите в Париж, Амстердам, Брюксел и Лисабон, а Deutsche Boerse е оператор на Франкфуртската борса.

Търговията с акциите на Deutsche Boerse, която е собственик на търговската система Xetra, използвана и от Българска фондова борса, е била спряна. Преди това те са отчели ръст от 1,7 на сто до 58,42 евро на акция.

Акциите на NYSE Euronext пък се изстреляха с над 15 на сто в Ню Йорк.

Към момента пазарната капитализация на Deutsche Boerse e около 11 млрд. евро (15 млрд. долара), а тази на NYSE Euronext e 9 млрд. долара.

Днес се появи информация и за друго голямо обединение на борсови оператори. Става дума за това, че Лондонската фондова борса обяви, че придобива канадския борсов оператор TMX. Според анализаторите това ще доведе до създаването на четвъртия по големина пазарен оператор в света с оборот от 4,1 трлн. долара годишно.

*Актуално към 20:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
kravata_mu
преди 13 години
ехаа, сега да очакваме ли xetra и на NYSE? и като е почивен ден в Германия и в САЩ да няма сесия :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още