IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма ще получи безвъзмездно 4 млн. лв. европари

Сумата е за нов таблетен цех, който ще бъде част от новия завод за твърди лекарствени форми в София

16:00 | 28.02.11 г.
Софарма ще получи безвъзмездно 4 млн. лв. европари

Софарма АД е подписала договор по оперативна програма Конкурентоспособност за изпълнение на проект "Технологична модернизация в големи предприятия", съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Проектът е "Подобряване на конкурентоспособността на Софарма АД чрез въвеждане на иновативно технологично оборудване и стартиране на производството на иновативни продукти", а целта е закупуване и въвеждане в експлоатация на модерно оборудване за нов таблетен цех, който е част от новия завод за твърди лекарствени форми в София.

Първата копка на завода бе направена през декември 2010 г. от премиера Бойко Борисов.

Стойността на инвестицията в технологично оборудване за този цех по проекта е 7,99 млн. лв., от които 50%, или 3,995 млн. лв., са безвъзмездна помощ от ЕС. Срокът за реализация на одобрения проект е до 2013 г.

Общо пет публични дружества ще получат 15 млн. лв. по проекти от „Технологична модернизация в големи предприятия” по ОП Конкурентоспособност.

За последните 12 месеца акциите на Софарма АД поскъпват с 11,47% до 4,47 лв. за акция и 590 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още