IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестицията в новия завод на Софарма е 70 млн. лв.

Предвижда се в завода да се произвеждат 4 млрд. таблетки годишно, като гамата ще включва над 100 лекарствени продукта

14:37 | 09.12.10 г. 1
Инвестицията в новия завод на Софарма е 70 млн. лв.

Днес официално започна строежът на нов завод за твърди лекарствени форми на Софарма на ул. Илиенско шосе в София. Инвестицията е за 70 млн. лв. върху разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, като ще осигури 420 работни места, показва информационната табела на строежа.

Предвижда се в завода да се произвеждат 4 млрд. таблетки годишно, като гамата ще включва над 100 лекарствени продукта.

На откриването и символичното влагане на таблетка в основите на завода присъстваха над хиляда души, повечето работещи в Софарма АД.

Коледни бонуси за служителите на фармацевтичната компания, пожела премиерът Бойко Борисов. Той благодари на дружеството, че не е съкратило служители. При заливането на таблетката, вложена в основите на завода, с бетон директно от бетоновоза, премиерът коментира, че едно време в казармата това се е правело с лопати.

Изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев заяви, че това е 12-ят завод на Софарма и обеща ръст на продажбите за 2010 г. с 12%.

На откриването присъстваха и министрите Трайчо Трайков и Томислав Дончев, изпълнителните директори на Юробанк И Еф Джи Асен Ягодин и Антъни Хасиотис и други.

Вижте снимки от откриването на строежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
rootoffselo
преди 13 години
Защо пък днес "официално" го почват тоя строеж ? Ако трябва да сме обективни, строежът е започнат минимум преди 2-3 месеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още