IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп няма да се кандидатира за президент на САЩ

Милиардерът обяви, че не е готов да напусне частния сектор

21:31 | 16.05.11 г.
<p>
	Тръмп по време на политическа конференция във Вашингтон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тръмп по време на политическа конференция във Вашингтон. Снимка: Ройтерс

Милиардерът Доналд Тръмп обяви днес, че няма да се кандидатира за президент на САЩ през 2012 г., намалявайки потенциалните републикански кандидатури, предаде Ройтерс.

Магнатът от сектора на недвижимите имоти и телевизията обяснява, че решението му е дошло след „значителен размисъл” след седмици неофициална кампания.

„Поддържам силното си убеждение, че ако се бях кандидатирал, щях да успея да спечеля изборите”, посочва Тръмп в свое изявление, допълвайки, че „не е готов за напусне частния сектор”.

Тръмп е сред известните републиканци, които обмисляха да се кандидатират срещу демократа Барак Обама, който ще търси втори мандат.

Тръмп обаче, който превърна въпроса за месторождението на Обама в основна платформа на бъдещата си кампания, се представи слабо в проучванията, проведени след като американският президент представи сертификата за раждането си, потвърждаващ, че е роден в САЩ.

Подкрепата за Тръмп като номинация на републиканците се понижи от 26% през април до едва 8% в началото на май, сочат проучвания на Public Policy Polling.

Тръмп изрази също ангажираността си към републиканската партия.

„Очаквам с нетърпение да покрепя кандидата, който е най-квалифициран, за да ни помогне да се справим с най-важните въпроси за страната, и носител на промяната, от която тази страна се нуждае толкова отчаяно”, пише в изявлението на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още