IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александър Цветков подаде оставка*

Решението е продиктувано от лични мотиви, обясняват от министерството на транспорта

12:35 | 18.05.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията</p>

Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е подал оставка.

Това е заявил на днешното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Като причина за решението от министерството посочват лични мотиви, съобщава БТА.

Александър Цветков е присъствал на правителственото заседание тази сутрин и е докладвал свои проекторешения, допълва военният министър.

Към момента не е ясно дали оставката на транспортният министър е приета официално от премиера.  

Сергей Игнатов и Аню Ангелов потвърдиха информацията, но не коментираха мотиви.Самият Цветков е бил на заседанието на правителството днес и е говорил по точки, на които е вносител.

През септември миналата година в медиите се появиха публикации, че транспортният министър и негови подчинени са разследвани от ДАНС за оскъпена жп поръчка.

Става въпрос за терминала за комбинирани превози до жп гарата в Драгоман, който се изгражда за 6 млн. лева с ДДС от Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". ДАНС се захванала със случая заради подозрения, че съоръжението струвало три пъти по-малко.

В отговор на информацията тогава Цветков отрече да има проверка срещу него.

По думите му не може да става дума за изкуствено завишени цени, защото за строежа е имало обществен търг, спечелен от „Транспортно строителство и възстановяване".

След хвърлената оставка на министъра на запитване на Dnes.bg от ДАНС не потвърдиха дали има такава проверка.

От екипа на вицепремиера Симеон Дянков, който наблюдава работата на транспортното министерство, днес са коментирали пред "Дневник", че не са доволни от работата му и от известно време смятат, че Цветков трябва да бъде освободен.

Транспортният министър беше основен инициатор на проверката на Комисията за защита на конкуренцията на евентуален картел при горивата и се надяваше тази проверка да стане по-бързо.

Александър Цветков е бил чиновник в Агенция "Пътища", директор "Транспортна инфраструктура" към Столичната община.

През 2008 г. става заместник-кмет на Столичната община по транспорт. През юли 2009 година става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Цветков е завършил международни икономически отношения в УНСС и транспортно строителство във ВИАС.

Заместник-министър на транспортното ведомство ще бъде предложен за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, научи БТА малко по-късно днес от източници от партията ГЕРБ. В случай че информацията се потвърди официално, за освободения министерски пост би могъл да бъде предложен един от заместниците на Цветков - Ивайло Московски, Камен Кичев или Първан Русинов.
 

  *Актуализирано към 13:05 часа

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
re100
преди 12 години
Виждаше ми се свестен и интелигентен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
global_dj
преди 12 години
Прекалено много си показваш политическата принадлежност, което обезмисля диалога в тези форуми. А и като я гледам каква ти е насочената критика, няма какво друго да се каже по въпроса. Цветков най-вероятно се маха от този екип, тъй като все пак не забравяйте, че състоянието на родната ни БДЖ е окаяно! 5 министри се опитаха да въведат в ред, но тази остаряла система не може толкова лесно да се реформира. Частично подобрение има, но не не задоволява явно целите на вече бившия министър. И постъпва много правилно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
dakl
преди 12 години
Ако действително е бил добър министър, е нормално да бъде принуден да ди подаде оставка , защото пречи с присъствието си на останалата компания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Пичага беше май, от известното време - о чудо, не съм срещал таксита ментаци из центъра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
lyusien
преди 12 години
За мен този човек беше добър министър Разбираше си от работата и работеше точно това за което е учил Ако не е правил някакви далавери за които не знаем подаването му на на оставка е глупаво решение Още по-глупаво решение ще бъде оставката му да бъде приета Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още