IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-министър на енергетиката подаде оставка, заменя го депутат от ГЕРБ*

Марий Косев е подал оставка, новият зам.-министър е Делян Добрев

13:53 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Зам.-министър на енергетиката подаде оставка, заменя го депутат от ГЕРБ*

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев днес е подал оставка, съобщиха източници от ГЕРБ, цитирани от БТА. Първоначално от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма само казаха, че министър Трайчо Трайков и Марий Косев са в чужбина.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов съобщи от своя страна, че депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по икономика и енергетика Делян Добрев ще наследи подалия днес оставка зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев. Николов е допълнил, че е разговарял по въпроса с премиера Бойко Борисов. „С номинацията на Добрев ще се подобри комуникацията между парламента и министерството“, смята Николов.

Министър-председателят Бойко Борисов освободи днес Марий Косев от длъжността заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от правителствената информационна служба малко по-късно днес.

С друга своя заповед премиерът е назначил на поста Делян Добрев.

Делян Добрев е икономист по професия. До момента е народен представител и зам.-председател на парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм. Висшето си образование Добрев завършва в  Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е „Счетоводство и финанси“ в лондонския Университет по икономика и политически науки.

По време на професионалната си кариера преди да стане народен представител, Делян Добрев работи в KPMG, Торонто, Канада, също и в Областната управа на Хасково, в Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, в Районен съд–Хасково.

*Актуализирана към 15:20

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още