IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекръстиха стадиона на Манчестър Сити на Etihad Airways Stadium

Договорът е за 10 години, като сумата по него не бе обявена официално

15:35 | 08.07.11 г.
<p>
	Феновете на Манчестър Сити празнуват спечелената Купа на Англия. Снимка: Ройтерс</p>

Феновете на Манчестър Сити празнуват спечелената Купа на Англия. Снимка: Ройтерс

Клубът от Висшата английска лига Манчестър Сити потвърди, че променя името на стадиона си от City of Manchester Stadium на Etihad Airways Stadium, след като подписа 10-годишен договор с авиокомпанията, базирана в Абу Даби, която е и настоящ спонсор на отбора, съобщи ВВС.

„Възхитени сме да разширим отношенията си с Etihad Airways чрез това споразумение за партньорство“, заяви главният изпълнителен директор на Манчестър Сити Гари Кук.

Сумата по договора не бе посочена официално, но според източници тя е около 150 млн. паунда.

Отборът, който през тази година спечели Купата на Англия, бе закупен от консорциум от ОАЕ през 2008 г.

Собственикът шейх Мансур е вложил до момента общо над 1 млрд. паунда в клуба, помагайки на Манчестър Сити да спечели първия си трофей от 1976 г. насам и да завърши на трето място в първенството, което го класира за Шампионската лига.

През миналия сезон обаче клубът е на загуба от 123,3 млн. паунда.

Това можеше да попречи на Манчестър Сити да участва в европейските клубни турнири изобщо заради новите изисквания на УЕФА, но те влизат с пълна степен от 2013 г.

Според тези условия всеки клуб ще бъде длъжен разходите му да не надхвърлят приходите от футбола, които се генерират от продадени билети за мачовете, продажбата на телевизионни права и спонсорство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още