IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йорг Золфернер: ЕВН закръгли инвестициите си у нас на 900 млн. лв.

Днешната борсовата приватизация на ЕВН България е първото значимо предлагане от този тип от 2005 г., заяви изпълнителният директор на БФБ Васил Големански

09:47 | 21.12.11 г. 1
Йорг Золфернер: ЕВН закръгли инвестициите си у нас на 900 млн. лв.

”Днес е важен ден за ЕВН не само заради търга за предлагане на държавните акции, но и защото ЕВН вече достигна 900 млн. лв. инвестиции в България. В това число 1 500 трафопоста, 1,5 млн. електромера, една нова когенерация в Пловдив за 100 млн. лв. и два фотоволтаични парка”, каза Йорг Золфернер, председател на Управителния съвет на ЕВН България в деня на борсовата приватизация на дружеството на БФБ-София.

„Това е първото значимо предлагане от този тип от 2005 г. насам. Държавата спази своето обещание да предложи акциите от ЕРП-тата на борсата и скоро това ще се случи и с другите дружества”, заяви изпълнителният директор на БФБ Васил Големански.

Днес между 10 и 11 ч. могат да бъдат въвеждани оферти за покупка на акции от ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД.

Свързани компании:

ЕВН България Електроснабдяване АД(1EV)

ЕВН България Електроразпределение АД(EV6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Carl Johnson
преди 12 години
Видимо индивидуалните инвеститори и ръководството на БФБ имат различни виждания за пазара. Едните искаме да търгуваме на ликвидна борса, с активна вторична търговия, а другите очевидно не се интересуват от това, а гледат да си договорят някаква голяма сделка през годината, за да вържат бюджета и да остане и за премиики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още