IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 20 януари фермерите сверяват дали ще получат пълните субсидии за 2011 г.

Проверките за допустимост стават и онлайн чрез личен код за достъп към сайта на фонд „Земеделие“

16:28 | 06.01.12 г.
До 20 януари фермерите сверяват дали ще получат пълните субсидии за 2011 г.

От днес до 20 януари всички кандидати за агросубсидии по схемата за директни плащания на площ могат да проверят дали декларираните от тях терени са допустими за подпомагане, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Сверките са задължителни преди окончателното изплащане на субсидиите за 2011 г., тъй като при евентуални грешки при обявяването на обработваемите земи в т.нар. слой „Площи, допустими за подпомагане”, производителите могат да подадат възражения към фонда.

Запознаването на кандидатите със заявените от тях земеделски блокове, които изцяло или частично попадат извън специализирания слой, може да се извърши от интернет страницата на фонд „Земеделие” в секцията „Система за индивидуална справка по Директни плащания”. За целта всеки кандидат влиза с уникалния си идентификационен номер.

Проверките могат да се правят и в общинските земеделски служби по местонахождение на терените, като е препоръчително тогава да се носят и картите на блоковете, представени от фермерите при депозирането на заявлението за субсидии през  2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още