IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждият бизнес засилва интереса си към българския пазар на технологии и техника

Скоро може да се очаква активизиране на инвеститорите в България, смята експерт

17:53 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Австрия разширява участието си на Есенния пловдивски панаир. <em>Снимка: Международен технически панаир Пловдив</em></p>

Австрия разширява участието си на Есенния пловдивски панаир. Снимка: Международен технически панаир Пловдив

Чуждестранният бизнес засилва интереса си към България като пазар за внос на технологии и техника. Това е една от тенденциите, открояващи се на предстоящия Международен технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 г., съобщават организаторите на панаира.

Скоро може да се очаква активизиране на инвеститорите в България, посочва д-р Михаил Ангерер, търговски съветник към посолството на Австрия в България, в своя статия в бюлетина „Бизнес новини от Австрия“. 

„Изискванията за качество се повишават и правят инвестициите в модернизиране на производствената база необходими, още повече, че и през новия програмен период на ЕС за тази цел са предвидени средства от еврофондовете“, обяснява той в статията. Неговите прогнози са за увеличение на австрийския износ на технологии и техника към България.

„Очакванията на австрийските производители на промишлено оборудване по отношение на България са високи“, казва още той в цитираната по-горе статия. В нея той посочва още, че присъствието на Австрия на Международния панаир в Пловдив е значително по-голямо от предходните години.

Според председателя на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов фирми, които имат нови продукти, се представят на него заради шанса да ги покажат пред представители на над 30 държави, да се съпоставят с конкурентите си и да намерят нови клиенти.

Той оценява предстоящото изложение като много добро на фона на общия спад на интереса към панаирите в Югоизточна Европа.

Есенният панаир в Пловдив събира бизнеса от сферата на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

На изложението ще бъдат показани иновации от 87 бранша. Досега в него са се включили компании от 31 държави. Официално участие ще има Австрия, а колективни участия – Германия, Италия, Китайско Тайпе, Словакия и Чехия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още