IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпите часовници в света

Участниците в тази своеобразна класация струват над 100 хил. долара, били са, или все още са в серийно производство и не са правени по поръчка

11:06 | 09.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Най-скъпите часовници в света

Стотици години на технология са нужни за направата на дори най-обикновения ръчен часовник. А супер луксозните модели включват в себе си не само това, но и изключителната проява на инженерно майсторство, което ги превръща в произведения на изкуството, пише Businessinsider.

Като например механизма турбийон, който е изобретен през далечната 1795-а и противодейства на ефектите от гравитацията, които правят часовника неточен.

Такъв механизъм може да срещнете само в часовниците от най-висок клас като израз на виртуозност.

Но ако попаднете на Rolex Tourbillon, бъдете сигурни, че това е фалшификат. Дори швейцарският производител не произвежда модели от такъв висок клас.

Доста е изкушаващо да носите на ръката си съчетание от изкуство и функционалност, но имайте предвид, че колкото и да са привлекателни, тези часовници държат доста висока цена.

За да направят списък, от Businessinsider избраха модели, които струват над 100 хил. долара, били са, или все още са в серийно производство и не са правени по поръчка.

Също така в никой от тях няма вградени диаманти или други скъпоценни камъни.

Единствените такива са в задвижващия механизъм, който отговаря за прецизността.

Вижте кои са най-скъпите часовници, които може да си купите в момента

Превод и редакция: Тошко Иванов
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още