IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

37 млн. долара на ден - печалбата на Уорън Бъфет през 2013 година

Въпреки огромния успех на Бъфет за годината Бил Гейтс все още е най-заможният милиардер на света със своите 72,6 млрд. долара

14:31 | 19.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс. Снимка: Ройтерс

Има основателна причина Уорън Бъфет да е определян за един от най-успешните инвеститори на света. През 2013 г. президентът и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway е печелил по 37 млн. долара на ден. По този начин той оглави класацията на милиардерите, които са натрупали най-големи богатства за изминаващата 2013 г.

За легендарния инвеститор и филантроп 2013 г. приключва с нетно богатство в размер на 59,1 млрд. долара. За сравнение – в началото на годината той е притежавал 46,4 млрд. долара, показа проучване на Wealth-X и UBS, цитирано от MarketWatch.

Между юли 2012 г. и юни 2013 г. богатството на милиардерите по света е нараснало с 5,3%. От дъната на пазарите през март 2009 г., по време на зараждащата се финансова криза, до днес милиардерите почти са удвоили състоянието си – от 3,1 трлн. долара до 6,5 трлн. долара.

Въпреки огромния успех на Бъфет за годината президентът на Microsoft Бил Гейтс все още е най-заможният милиардер на света. Той приключва 2013 г. със състояние от 72,6 млрд. долара.

2170. Толкова са милиардерите по света. Общото им състояние възлиза на над 6,5 трлн. долара.

Само четирима от тях притежават богатство за над 50 млрд. долара – Бил Гейтс, Карлос Слим, Аманасио Ортега и Уорън Бъфет.

САЩ остава „родината“ на милиардерите. В страната има три пъти повече милиардери от втората най-голяма икономика в света Китай.

Кои са другите девет милиардери, допълващи топ 10, които са спечелили най-много пари за един ден през 2013 г.? Вижте в галерията!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
oligarha
преди 10 години
Статията е страхотна, но в галерията е допусната техническа грешка. Вместо в милиони долари на ден е писано милиарди долари на ден, което е грешно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още